Samos

Samos

Samos is gelegen in het zuiden van de Egeïsche zee op slechts een steenworp afstand van Turkije. Een prachtig eiland met een aantal van de meest spectaculaire landschappen in Griekenland waaronder mooie bergdorpjes, zand/kiezelstranden en schitterende baaien. Dit groene eiland is ook de thuisbasis geweest van de beroemde wiskundige Pythagoras en de astrofysicus Aristarco. De hoofdstad van het eiland is gelegen aan de haven en is rijk aan neoklassieke gebouwen, oude herenhuizen, traditionele taveernes en niet te vergeten het indrukwekkende marmeren leeuwenbeeld op het Pythagoras plein. Of u nu oude culturele bezienswaardigheden aan het verkennen bent of aan het relaxen bent, op een van de prachtige stranden met voor u het kristalheldere zeewater, zal Samos u zeker niet teleurstellen.

Samos is een weelderig begroeid eiland dat in het oosten van de Egeïsche zee tussen Chios en de eilanden van de Dodecanese ligt. Het is een waterrijk eiland vol met druivengaarden, olijvenbomen en dennenbomen. Het ligt heel dichtbij Klein-Azië, de smalste zeestrook tussen Samos en Turkije is minder dan anderhalve kilometer breed. Samos is een geliefde toeristische bestemming omdat het alles te bieden heeft. Samos is na Lesbos en Chios het grootste Noord Egeïsche eiland. Witte zandstranden, schilderachtige dorpjes, pittoreske en gezellige vissershaventjes kenmerken het Griekse eiland. Dit grote eiland is mooi en groen; het heeft de mooie natuur, het milde klimaat en het grote archeologische belang.

Samos is ook bekend vanwege de zoete wijn die hier geproduceerd wordt, de wereldberoemde Samos-wijn. Wie van een druk uitgaansleven houdt zal het op Samos naar zijn zin hebben, maar ook degenen die van een rustige en een relaxte vakantie houden zullen het hier fantastisch vinden. Bij elkaar een toeristisch middelpunt.