Klima Baai

Klima Baai

Klima baai bereikt u via de prachtige bosrijke bergweg welke loopt vanaf Paleokastro naar Posedonio. Deze weg gunt u ‘tussen de bomen door’ regelmatig fantastische vergezichten over de Egeïsche zee richting Turkije. Nadat u de afslag Klima baai hebt genomen, zakt u langzaam maar zeker via een goede weg naar beneden. Dit was vroeger alleen een pad voor het vervoer per ezel. De weg eindigt bij de zee waar u dan gelijk een adembenemend uitzicht zult ervaren.

De bewoners van de baai zijn allemaal Griekse families die omstreeks april/mei weer naar hun zomerhuis in Klima komen. Om dan weer in september/oktober te vertrekken richting hun huis op het eiland of weer richting het vasteland. Klima baai heeft een ‘fijn’ kiezelstrand wat heel langzaam afloopt de zee in. Er zijn ook twee traditionele Griekse taveernes waar het verder goed toeven is. ‘s Avonds en in het weekeinde komen daar de Grieken uit de omgeving naar toe voor een drankje en een lekker hapje. Deze baai heeft ook zijn eigen pittoreske Grieks-orthodox kerkje gebouwd tegen de bergwand aan en is een bezoekje zeker waard.

Het strand van Klima is een kiezelstrand dat is te bereiken vanaf de afslag naar Paleokastro op de weg Vathi – Pythagorion. Het is een strand waar je ook parasols en ligbedden kunt huren en er zijn wat accommodaties rondom het strand en wat taverna’s. Zoals wel meer stranden in deze buurt is het vooral populair bij de bewoners van het eiland zelf. Bij het kleine “dorpje” is een goed parkeerterrein en even erbuiten staat een aardig kerkje. Klima Beach ligt in het zuidoosten van het eiland Samos, op 14 kilometer afstand van Vathi. Het is niet ver van een ander strand, het strand van Posidonio, dat in een mooie ingesloten baai ligt. De zee bij Klima Beach loopt geleidelijk af, het is er schoon en het strand ligt goed beschermd uit de wind.